Kreativ direktør Tommy Ellingsen i Easee sier til Stavanger Aftenblad at nederlenderne vurderer å følge det svenske Elsäkerhetsverket, som har nedlagt salgsforbud.

– Vi forstår meldingen slik at Nederland har kommet med et varsel om salgsforbud, og at vi har fått frist til 18. april med å svare, sier Ellingsen til avisen skjærtorsdag.

Sverige har allerede lagt ned forbud mot salg fordi de mener laderen ikke er konstruert i tråd med gjeldende regelverk. De har imidlertid ikke nedlagt forbud mot bruk.

Foreløpig er det ikke innført salgsforbud i Norge, men Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i Norge (Nkom) er nå i gang med en egen gjennomgang av Easee-saken. Den kan være klar i løpet av mai.

I et intervju med DN i midten av mars, like etter at Easee hadde fått beskjeden fra svenske myndigheter, sa en alvorstynget Easee-gründer Jonas Helmikstøl at det var en ekstremt alvorlig situasjon.

DN traff ham hjemme på Hundvåg i Stavanger et par dager etter Helmikstøl hadde fått vite om Sveriges beslutning.

– Jeg ble kvalm og sjokkert, sa Helmikstøl om da han fikk meldingen fra Sverige om salgsstoppen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.