ErgoGroup, som leverer IT- drift, løsninger og konsulenttjenester, opplevede en nedgang i driftsresultatet på 40 millioner til 72 millioner kroner i tredje kvartal 2009 i forhold til samme periode i fjor. dermed endte driftsmarginen på 6,3 prosent for hele konsernet.

Ventet
- Resultatnedgangen var ventet, men uansett ikke tilfredsstillende. Kostnadene i den norske delen av driftssegmentet er fremdeles for høye, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i ErgoGroup.

ErgoGroup ønker i likhet med konkurrenten EDB å kutte kostnader. Men mens EDB ser resultater av sitt kuttprogram i tredje kvartal, har tilsvarende program i Ergo Group blitt forsinket.

Det igangsatte omstillingsprogrammet ble i følge Mjøs intensivert gjennom tredje kvartal, men resultatene lar vente på seg og forventes ikke å bli synlige før i 2010.

Mer jobb for mindre inntekt
Mens segmentet Løsninger & applikasjonsforvaltning i Norge leverer meget gode resultater med 14 prosent i driftsmargin av en omsetning på 458 millioner, preges den norske delen av driftssegmentet negativt av lavere priser på en større, reforhandlet driftskontrakt, skriver ledelsen i sin kvartalsrapport. Dermed synker omsetningen innen dette segmentet til 763 millioner kroner, mot 868 millioner i samme kvartal i fjor. Kontrakten det dreier seg om er en helt ny infrastruktur i Posten, som eier Ergo Group.

Mjøs sier at at forsinkelsene i omstillingsprogrammet og den reforhandlede kontrakten henger sammen.

- Vi drifter en og en halv infrastruktur, men har inntekter fra en. Derfor blir både inntektene lavere og omstillingsarbeidet forsinket. Men jeg ser lysere på fjerde kvartal sier Terje Mjøs til Dagensit.no.

Tøft i Sverige
ErgoGroup i Norge har inngått kontrakter for 457 millioner kroner i tredje kvartal. Det er på linje med EDBs nye kontraktinngåelser som beløper seg til 500 millioner i samme periode. Men mens EDB har lyktes godt i det svenske markedet og skal oppbemanne med rundt 50 nye medarbeider innen bank og finans, klarer ikke Ergo Group seg like bra i vårt naboland. Omsetningen i Norden-segmentet falt med 16 prosent, sammenlignet med samme kvartal i 2008.

- Det svenske IT-markedet er hardere rammet av den generelle lavkonjunkturen enn hva vi har vært i Norge, og resultatene fra vår virksomhet i Sverige er hittil i år halvert sammenlignet med rekordåret 2008. Vi er glad for at vi nå ser signaler på at fallet i markedet flater ut, og vi er forsiktige optimister i forhold til Sverige. Samtidig er vi godt fornøyd med at konsulentmiljøene våre i Norge leverer 14 prosent EBITA-margin, som i fjor, sier Terje Mjøs.