Milliardærens kunngjøring kommer etter at han publiserte en spørreundersøkelse på Twitter der han ba folk om å stemme over gjenopprettingen av kontoer som ikke har «brutt loven eller vært engasjert i grov spam».

Avstemningen endte med et klart flertall for å 72 prosent.

– Folket har talt. Amnesti begynner neste uke. Vox populi, Vox dei, tvitret Musk.

Vox populi, Vox dei er latin og kan oversettes med «folkets stemme, Guds stemme».

Trump får komme tilbake

Spørreundersøkelsen ble publisert torsdag, og etterlignet strategien som ble brukt lørdag da Musk spurte om tidligere amerikanske president Donald Trump burde få komme tilbake til Twitter.

Et knapt flertall på 51,8 prosent stemte for.

Trump ble utestengt fra plattformen i begynnelsen av 2021 grunnet hans rolle i stormingen av kongressen 6. februar 2020.

Nettavstemninger slik den Musk brukte, er ikke vitenskapelige og kan lett påvirkes av roboter, ifølge AP.

I tillegg er det sannsynlig at mange av Musks 118 millioner følgere og Twitters 450 millioner aktive månedlige brukere, ikke så avstemningsspørsmålet.

Myndigheter følger med

En generell beslutning om å åpne plattformen for suspenderte kontoer kan potensielt alarmere myndigheter som følger med på Musks håndtering av hatefulle ytringer, skriver Yahoo News.

Tesla-sjefen har derimot sagt at konspirasjonsteoretikeren og radioverten Alex Jones, kjent for Alex Jones Show, ikke kommer tilbake til Twitter og forblir utestengt fra plattformen.

– Jeg er ikke nådig overfor personer som er villige til å bruke barns død for vinning, politikk, og berømmelse, sa Musk.

Jones er blitt dømt til å betale flere hundre millioner dollar i erstatning etter løgnene han spredte om skytingen på Sandy Hook barneskole i 2012 der 26 personer ble drept.

Kan skremme teknologigiganter

De to personene som hadde ansvaret for Twitters politikk for digital publisering i Europa, forlot selskapet i forrige uke som de to siste, opplyser fem personer med kjennskap til saken til Financial Times.

Nettstedet spekulerer også i om dette kan skremme teknologigigantene Apple og Google, til å stenge Twitter ute fra sine mobilappbutikker.

Musk har sparket en rekke ansatte i Twitter siden han overtok den innflytelsesrike plattformen i oktober for en prislapp på 44 milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.