– Om 20 år er rattet bortet, sa Tesla-sjef Elon Musk under et foredrag i USA i juni.

Musk mener at om 20 år vil det å styre bilen sin selv være som å kjøre hest og kjerre i dag.

Det vil ifølge Elon Musk bare ta ti år før nesten alle biler som blir produsert i USA vil være selvkjørende. Tesla-gründeren tror også at rundt halvparten av disse bilene vil være elektriske.

Musk har selv en ambisiøs plan om å få hundre prosent selvkjørende biler ut i markedet, men dét skaper ikke akkurat vill begeistring i egen leir, skriver Wall Street Journal.

Planen har i stedet skapt splittelse internt i Teslas Autopilot-avdeling, der ingeniørene som utvikler Teslas semi-autonome teknologi jobber.

Skeptiske til idéen

I oktober i fjor sa Elon Musk at alle nye Teslaer skal utstyres med ny hardware som på sikt skal gi bilen mulighet til å bli fullstendig selvkjørende.

Ifølge WSJ skal noen av ingeniørene har reagert på dette, siden de ikke er enige i at systemet er designet på en slik måte at bilene kan bli helt autonome.

Sterling Anderson, som på det tidspunktet Musk røpet planene var Autopilot-direktør, bestemte seg for å forlate Tesla i desember. Én av årsakene til at han sluttet skal ha vært at han var misfornøyd med hvordan produktet ble markedsført.

Autopilot-avdelingen skal nylig ha mistet rundt ti ansatte og fire ledere.

Tesla-ledelsen sier i en kommentar til WSJ at Autopilot-avdelingen har over 100 ansatte som jobber med teknologien, og at avgangene den siste tiden kan skyldes hardere kamp om talentene.(Vilkår)

Hun vant 5,9 milliarder i Powerball-lotteriet
En 53 år gammel kvinne er alene om å ha vunnet toppgevinsten på 758,7 millioner dollar i Powerball-lotteriet i USA. Jackpoten tilsvarer 5,9 milliarder norske kroner.
00:48
Publisert: