Oppskytingen er en test for å bevise for Nasa at SpaceXs første fartøy som er bygget for å frakte mennesker, er trygge for astronauter, ifølge CNBC.

Lørdag morgen forlot SpaceX-fartøyet the Kennedy Space Center i Florida.

Crew Dragon skal etter planen ankomme den internasjonale romstasjonen (ISS) søndag, og levere fra seg en last med utstyr på rundt 180 kilo. Ferden tilbake til jorden skal begynne 8. mars.

Kan ende Russland-avhengighet

En vellykket oppskyting bringer Musks selskap et steg nærmere en historisk milepæl, ifølge CNN. Crew Dragon kan bli det første kommersielle romfartøyet til å frakte Nasas astronauter ut i rommet.

USA har vært avhengige av Russland for å sende mennesker ut i rommet siden Nasa la ned Romfergeprogrammet i 2011.

SpaceXs Crew Dragon, sammen med Boeings utvikling av fartøyet Starliner, kan gjøre det mulig for amerikanerne å sende opp amerikanske astronauter i egne romfartøy.

SpaceX og Boeing har kontrakter med Nasa er verdt henholdsvis 2,6 milliarder dollar og 4,2 milliarder dollar.

For å få med amerikanske astronauter på russiske romfartøy har Nasa betalt 80 millioner dollar per plass. Det har ikke vært spesielt populært blant politikerne i USA, ifølge CNN.

Nasa regner med at SpaceX og Boeing vil være klare til å frakte astronauter i 2019, men har forlenget kontrakten med Russland til våren 2020 for å ha en plan B i tilfelle de amerikanske romfartøyene blir forsinket.

SpaceXs første oppskyting med mannskap skal etter planen skje innen juli i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.