Tesla-investor og Youtuber David Lee foreslo for Elon Musk muligheten for å opprette holdingselskapet «X», for å samle selskapene der Musk spiller en sentral rolle under ett, på Twitter onsdag kveld.

Det gjelder elbilprodusenten og børsvinneren Tesla, det private romfartsselskapet SpaceX, The Boring Company som jobber med å fornye transport under bakken og nevroteknologiselskapet Neauralink som utvikler teknologi som skal kommunisere direkte med menneskehjernen.

– X kan bli den viktigste virksomheten i menneskehetens historie, skrev Lee.

Navnet «X» viser til nettbanken som Musk opprettet i 1999, som senere ble Paypal. Musk eier domenenavnet fra før av.

– God idé, var Musk sitt svar på Twitter-innlegget.

Lee la til at opprettelsen av et holdingselskap kan rekruttere flere talentfulle ingeniører til å jobbe for Musks bedrifter, og at det vil tillate de fire selskapene å kombinere ressursene og markedsføringsavdelingene. Det vil ifølge ham også frigi tid til å utforske nye satsinger.

Avisen New York Post bemerker imidlertid at det er høyst uklart om Musk virkelig mener dette er en god idé, eller bare snakker en av følgerne sine på Twitter etter munnen.

«Umulig» å kjøpe tilbake Tesla

I en annen melding på Twitter, etter å ha blitt oppfordret til å fokusere sin tid på innovasjon, bemerket Elon Musk at det nå vil være umulig å kjøpe Tesla av børsen, altså by på selskapet og gjøre det til et privateid selskap. Tesla er nå blitt et av verdens høyest verdsatte selskaper notert på noen børs, med en verdsetting julaften på 630 milliarder dollar. Musk har tidligere havnet i hardt vær, og fått strekk av amerikanske tilsynsmyndigheter, for å ha meldt om planer om å kjøpe tilbake selskapet med «funding secured».

– Ingeniørfag, design og generell driving av virksomhetene absorberer de fleste av tankene mine, fastholdt Musk på Twitter i julen.

Her avslører Elon Musk enda et talent: – Jeg bare våknet opp om morgenen, og hadde det i hodet
Elon Musks egen musikkproduksjon ble avslørt under utdelingen av Axel Springer-prisen, som gis til innovative mennesker.
01:33
Publisert:

Han også på Twitter første juledag at han vurderer å børsnotere Starlink, satellittprosjektet som skal kunne gi høyhastighetsinternett over hele verden, når omsetningsveksten er «rimelig forutsigbar».

Bloomberg beregner at Musk er verdens nest rikeste etter Amazon-grunnlegger Jeff Bezos. Han ligger dermed foran Microsoft-grunnlegger Bill Gates, og har en anslått formue på 160 milliarder dollar, tilsvarende rundt 1400 milliarder kroner etter dagens kurs.

Prestisje-indeks og veien til månen

2020 har vært et innholdsrikt år for gründer og Tesla-sjef Elon Musk.

SpaceX, som Musk er grunnlegger av, er blitt et av de høyest verdsatte selskapene i verden som fortsatt eies direkte av teknologifond og investorer ved å dominere den kommersielle rakettindustrien. I tillegg til en kontrakt med Nasa om neste generasjon Starship som kan frakte astronauter til månen i 2024, har SpaceX en avtale med en japansk gründer om en privat flytur til månen i 2023. Det første romskipet til mars vil være klart i 2026, sa Musk tidligere i desember.

Musk-testflyging endte med ildkule: – Mars, her kommer vi!
SpaceX fikk full klaff da selskapet gjorde et nytt forsøk på å sende opp det fremtidige romskipet Starship på en testflyging som endte i en eksplosiv ildkule. – Mars, her kommer vi, skrev SpaceX-grunnlegger Elon Musk på Twitter få minutter etter testflygingen.
01:29
Publisert:

SpaceX har i 2020 gjennomført rekordmange romferder, og særlig til Den internasjonale romstasjonen og for oppskyting av satellitter og annet for ulike lands myndigheter.

Tesla-aksjen ble rett før jul innlemmet i prestisje-indeksen S&P 500, som i utgangspunktet viser utviklingen for de 500 største og antatt viktigste selskapene på Wall Street, etter å ha innfridd krav til overskudd og hvor lenge selskapet er blitt drevet. Aksjen har skutt til værs så langt i år, som har ført til at flere shortselgere, som har veddet på Tesla-tap, har gitt opp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.