Tesla-gründer Elon Musk står også bak selskapet The Boring Company som jobber med å fornye transport under bakken. Det mest kjente prosjektet til Boring er Hyperloop, et transportsystem som skal frakte personer og gods i vakuumrør med hastigheter over 500 kilometer i timen.

Loop

Denne uken nådde selskapet en milepæl da en testtunnel utenfor Los Angeles ble ferdig boret. Den 3,2 kilometer lange tunnelen skal brukes til å teste ut bore- og tunnelteknologien til selskapet, men også transportsystemet Loop.

Elon Musk publiserte en video på Twitter av gjennombruddet.

Loop skiller seg fra Hyperloop ved at det ikke er nødvendig med vakuum i tunnelen. Farten er er lavere, inntil 240 kilometer i timen, og systemet er tiltenkt kortere distanser enn Hyperloop.

Kjapp persontransport

Loop skal avlaste trafikkerte strekninger i byer og forsteder på en mer effektiv, billig og miljøvennlig måte enn t-baner, blant annet ved å halvere tunnelens diameter i forhold til dagens standard. Farten blir også langt høyere enn all veitransport.

Loop er primært tiltenkt persontransport, men også kjøretøy kan fraktes på egne vogner i tunnelen. Boring Company har også utviklet egne heiser som kan frakte personer og biler ned til tunnelenes stasjoner.

Prosjekter i Los Angeles og Chicago er allerede planlagt. Testtunnelen blir etter planen åpnet for publikum 10. desember i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her blir den folkelige Tesla Model 3 vist frem for første gang på norsk jord. Én ting vekker bekymring
02:21
Publisert: