Igår kveld kom børsmeldingen om at Eltek selger Nera.

Det var populært blant aksjonærene, som har sendt aksjen opp 13 prosent i dag. Men kursoppgangen begynte i god tid før nyheten ble kjent, og så langt er kursen opp 28 prosent på en uke. Både salgsvolumet og kursen har vært høyere enn vanlig for selskapet, og kursen er på sitt høyeste nivå på over et år.

- Vi har også registrert det - både økt omsetning og kursutviklingen i dagene før, og vi undersøker saken, sier kommunikasjonssjef ved Oslo børs, Guro Steine til Dagens it.

- Dere undersøker hvem som har kjøpt? 

- Det er en av tingene vi kan undersøke.

- Det er et selskap med en historie?

- Ja. Og når vi går inn og vurderer saker vurderer vi alt som kan være relevant, sier Steine.

Tidligere Eltek -sjef Morten Angelil måtte i 2008 gå fra sin stilling da an sammen med Lars Jervan ble siktet for ulovlig innsidehandel. Fra før var Mortens far, Alain Angelil siktet.

Les også: Eltek-sjef siktet for innsidehandel

Selger Nera for 300 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.