Apples App Store for iPhone er for lengst en knallsuksess, som alle andre i mobilbransjen vil kopiere. Salg av programmer til mobiltelefoner har blitt en farsått, og nå har Apple også åpnet butikken for programmer til Mac.

Nå melder selskapet at antall nedlastinger har passert en million, allerede første dag. I butikken finnes det så langt 1000 programmer, hvorav noen er gratis, mens andre koster penger.

- Vi er overveldet av den utrolige responsen Mac App Store får. Utviklerne har gjort en strålende jobb med å lage apps til butikken, og brukerne elsker at det er så enkelt og morsomt i butikken, sier Apple-toppsjef Steve Jobs i en pressemelding.

Noe av hemmeligheten bak Apples iPhone og iPad-suksess er at det er særdeles enkelt å handle. Alle programmene finnes på samme sted, noe som egentlig skyldes en begrensning - Apple ikke tillater alternative butikker. Hvis du har en iTunes-konto med et tilknyttet betalingskort, trenger du bare å taste passordet ditt for å betale.

Les også: - Ipad 2 kommer på nyåret

<b>Apple øker Iphone-produksjonen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.