– Samarbeidet med Microsoft setter Equinor i stand til å utforme og fremskynde utviklingen av hensiktsmessige IT-tjenester for energibransjen, og sikre en raskere overgang til skytjenester. Å kunne utnytte skyen er en forutsetning for industriens digitale fremtid, heter det i en pressemelding fra Equinor.

Som en del av avtalen skal Equinor bidra med industriell kunnskap og forretningsbehov, for å støtte Microsoft i utviklingen av nye løsninger. Microsoft skal levere ekspertise for å utvikle Equinors IT-utvikling, samt etablere nye regionale datasentre i Stavanger og Oslo.

– Den raske teknologiutviklingen skaper nye muligheter, og samarbeidet muliggjør vår digitale reise for levere sikrere og mer effektiv drift. Equinors ambisjon er å bli en digital leder innen vår industri, og et skydatasenter i Norge vil forenkle og fremskynde Equinors bruk av skyen, sier Equinors it-direktør, Åshild Hanne Larsen.

Milliardavtale

Det strategiske samarbeidet er nedfelt i en syvårig forbruk- og utviklingsavtale til en verdi på «flere hundre millioner dollar», altså en milliardavtale i norske kroner.

Avtalen vil være en plattform for å etablere innovative løsninger for energibransjen, og å utnytte felles forretningsmuligheter. Equinor og Microsoft vil sikre det ønskede resultatet ved å sette inn industriell og teknologisk nøkkelkompetanse.

– Innovasjon og teknologiutvikling har kjennetegnet Equinor i mange år. Ved å utvide vårt langvarige samarbeid med Microsoft tilrettelegger vi for IT-innovasjon, fortsatt forretningsmessig vekst, og styrker våre digitale ambisjoner. I tillegg til skytjenester vil det strategiske samarbeidet omfatte utvikling av neste generasjons IT-arbeidsplass, modernisere applikasjonsplattformer og mixed reality-løsninger, sier Åshild Hanne Larsen.

Utviklingen av ny skyinfrastruktur i Norge vil støtte opp under økonomisk utvikling ved å sette selskaper og bransjer i stand til å benytte fordelene skyløsninger gir, samtidig som data kan forbli i Norge.

Skytjenester fra Microsofts nye datasentre vil etter planen komme i drift i slutten av 2019, i første omgang med Azure-tjenester.(Vilkår)