Knut H. Johansen (59), gründer og administrerende direktør i Esmart Systems, har igjen fått napp hos en stor internasjonal aktør for å benytte Halden-selskapets løsninger innen kunstig intelligens. Denne gangen inngår selskapet en partneravtale med Stanley Security.

– Vi skal samarbeide med dem på alarmsiden, sier Johansen.

Halden-selskapet får med ett anledning til å levere firmaets løsninger til et stort kundeantall. Stanley Security er verdens største leverandør av tekniske it-baserte sikkerhetsløsninger og tjenester for bedriftsmarkedet, og bare i Norge har selskapet over 10.000 næringslivskunder.

Forankret på toppnivå

Direktør for forretningsutvikling i Stanley Security Norge, Morten Munch-Olsen, opplyser at det er flere konkrete prosjekter de vil samarbeide med Esmart Systems om.

– I utgangspunktet gjelder avtalen med Esmart Systems for konsernets virksomhet i Norge med mulighet for internasjonalt bredde. Avtalen er forankret på konsernnivå, sier Munch-Olsen.

Stanley Security er eid av amerikanske Stanley Black & Decker og har en omsetning på over ti milliarder dollar.

– Dette er et resultat av satsingen vi gjorde for fire år siden for å bli en stor leverandør innen kunstig intelligens. Nå får vi mulighet til å tilby løsninger for Stanley Securitys kunder, sier Johansen.

Avtalen mellom det norske it-selskapet og Stanley Security presenteres onsdag i Halden.

Fikk inn 100 millioner

Esmart Systems har fra før av et nært samarbeid med datagiganten Microsoft, og bygger løsningene på Microsofts systemplattform Azure. Samtidig har selskapet fått inn et styremedlem fra Microsoft.

I desember i fjor inngikk Esmart Systems en avtale med selskapet Kongsberg Digital, et datterselskap i Kongsberggruppen. Kongsberg Digital tilførte Esmart Systems 100 millioner kroner og fikk en eierpost på 34,19 prosent i Halden-selskapet.

– Avtalen med Stanley Security er ingen eieravtale som vi inngikk med Kongsberg Digital, sier Johansen.

Hjalp orkanofre

Esmart Systems er kjent for overvåkning av kraftnett med droner og kunstig intelligens. I høst fikk selskapet vist amerikanerne hvordan selskapets tjenester fungerer.

Orkanen Irma medførte at orkanrammede i Florida var strømløse.

– Vi fikk forespørsel fra et kraftselskap om vi kunne hjelpe dem. De benyttet hele systemet vårt. Vi hadde tre droneteam som fløy over kraftlinjene som var koblet opp til systemene vår for å finne feil. Energiselskapet som brukte oss fikk koblet strømmen raskere til sine kunder enn andre og benyttet færre mannskap i oppryddingen og sparte penger.

Les også:

Halden-selskapet har fått mange henvendelser fra energiselskaper.

– Vi er i kontakt med rundt 100 kraftselskaper med bakgrunn av det som skjedde etter opprydningen i Florida, sier Johansen.

«Går mot en dobling»

Esmart Systems er i år et gaselleselskap. I fjor omsatte selskapet for nesten 41 millioner kroner.

– Vi drar inn mye ordrer for tiden. Det går mot en dobling i omsetning fra i fjor. Samtidig investerer vi kraftig i vår internasjonale virksomhet i land som Tyskland, England og USA. 2017 ser ut til å bli et godt år, sier Johansen.(Vilkår)

Tror du sjefen i Nordea og DNB blir erstattet av roboter?
Snorre Storset konsernsjef i Nordea Norge og Trond Bentestuen konsernsjef i DNB Norge svarer deg på om de vil bli erstattet av roboter og om hva de har i lommeboka.
02:26
Publisert: