It-infrastrukturselskapet Atea har satt knallharde mål for seg selv, og på tross av tøffe tider har de gjort det ganske skarpt i 2009.

Inntektene i fjerde kvartal er ned 6,4 prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Målt i konstant valuta er inntektene på samme nivå, melder selskapet.

Bedre og bedre
Lønnsomheten er likevel stigende, med bedre resultater enn i samme periode ifjor på alle fronter. Tallene er også bedre enn ventet (se tall i tabellen nederst).

EBITDA-marginen er opp fra 4,1 prosent til 5,3 prosent.

- Jeg er tilfreds med at våre angrepsplaner og kostnadsreduksjonsprogram har virket effektivt, og at vi har klart å bevare vinnerånden og den høye motivasjonen i organisasjonen. Atea står i dag enda bedre rustet til å nå vekstmålene i vår 20:11:1-plan, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Atea.

Kvartalet er preget av oppkjøp av fire selskaper spesialisert på salg av video-konferanseutstyr, AV-løsninger, IP-telefoni, trådløs og kablet infrastruktur samt programvarelisenser.

Selskapet foreslår utbytte på 1,25 kroner per aksje for 2009.

Fremtiden som telller
Målet for 2011 er satt til en omsetning på 20 milliarder kroner, mens årets fasit er 14,6 milliarder kroner. Derfor handler mye i Atea om fremtidig utvikling.

Før presentasjonen av tallene for fjerde kvartal ventet analytiker Andre Holø Adolfsen i Nordea Markets at selskapets guiding kom til å komme i fokus. Uttalelser om 2010 ville bli mer kursdrivende enn selve tallene, sa han til TDN Finans.

Dette sier selskapet:

Den makroøkonomiske turbulensen i 2009 har påvirket konsernets organiske vekst i 2009, men Atea har likevel vunnet markedsandeler på sine hjemmemarkeder. Atea forventer å vinne ytterligere markedsandeler i 2010.

Kostnadsgrunnlaget er trimmet i 2009, og i 4. kvartal 2009 er kostnadsgrunnlaget 9,5 prosent lavere enn i 4. kvartal 2008.

Den positive organiske utviklingen i 2010 forventes å bli supplert av vekst gjennom oppkjøp, da Atea har den nødvendige finansielle styrken og viljen til å spille en viktig rolle i den pågående markedskonsolideringen.

Les også: - Hvis du tror på dette, så kjøp Atea
Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.