Ifølge selskapene vil den nye samarbeidsavtalen gi Storebrand økt fleksibilitet til å utvikle nye tjenester. Avtalen inkluderer outsourcing av it-tjenester herunder skytjenester og har en ramme på mer enn 400 millioner kroner over fem år.

– Dette er en stor kontrakt. Vår største i år. Vi forhandlet med Storebrand i flere måneder, sier Kolbjørn Haarr, konserndirektør i Evry Norge.

Han legger til at av avtalen er i en bransje som Evry satser stort på.

– Vi håper vi kan hjelpe Storebrand å bedre posisjonen deres i markedet ved å gi dem enn plattform som de kan bygge tjenester og forretningsmodeller på, sier Haarr.

Fått ny tillit

Storebrand har valgt å gi Evry ny tillit til å automatisere og effektivisere selskapets it-driftstjenester.

– Vi er stolte av å ha blitt gjenvalgt av et selskap som er opptatt av innovasjon og nyutvikling og som virkelig setter kunden i sentrum, sier Haarr.

Evry vil være ansvarlig tjenestetilbyder innenfor områder som datasenter, infrastruktur, nettverk, klienter, sikkerhet, print og applikasjonsdrift.

– En sikker og skalerbar it-plattform er en forutsetning for at Storebrand skal kunne øke sin konkurransekraft og nå sine strategiske mål, sier Heidi Skaaret, konserndirektør i Storebrand i en pressemelding.

Hun legger til at Storebrand trenger en samarbeidspartner som tilrettelegger og bidrar i selskapets digitale forretningsutvikling og i forbedringen av kundereisen.

– Evry og selskapets digitale it-plattform gir oss dette, og blir viktig for vår utvikling og fremtid, sier Skaaret.

I datasenter

Evry vil drifte Storebrand i skyen fra datasenteret i Fet i Akershus.

It-selskapet har investert over 500 millioner kroner i datasenteret, mens husets eier, Digiplex, har brukt like mye i bygget.

– Vi har alltids plass til flere kunder i Fet, og har mange kunder som driftes derifra, hvor vi kan tilby alle type teknologier på norsk grunn, sier Haarr.(Vilkår)

Brød og sirkus: Slik lager du brødpudding
Gjør det tørre brødet om til en fantastisk dessert.
01:25
Publisert: