– Jeg er overrasket over tallene, sier Sissener til DN.

Han ventet torsdag ettermiddag i spenning på hvordan utviklingen ble når børsene i USA åpner.

Facebook-aksjen ble handlet ned over 20 prosent i etterhandelen på Wall Street etter at selskapets kvartalstall ble lagt frem onsdag kveld. Like ille var det ikke ved børsåpning torsdag ettermiddag.

Da åpnet Facebook-aksjen ned rundt 19 prosent - noe som barberer Facebooks markedsverdi med 120 milliarder dollar.

Fenomenal vekst

– Facebook har en fenomenal vekst, men i andre kvartal var altså ikke veksten fenomenal nok, sier Sissener.

Han påpeker at risikoen knyttet til kvartalstall er asymmetrisk ved at sjansen for store kursfall er større en muligheten for betydelige kurshopp.

– Jeg kan ikke forestille meg at Facebook-aksjen kunne ha hoppet 20 prosent på en tilsvarende positiv overraskelse, sier Sissener.

Han viser til at den svært høye verdsettingen av Facebook-aksjen gjør at selskapet blir straffet ekstra hardt når det ikke oppfyller forventningene.

– Når et slikt selskap ikke leverer som forventet får det grisebank, sier Sissener.

Han forteller at Sissener Canopus har hedget noe av investeringen i Facebook ved å selge kjøpsopsjoner.

Lavere vekst

Årsaken til at markedet reagerte negativt på resultatene er todelt.

For det første bommet analytikernes vekstforventninger. Ifølge finansnettstedet Bloomberg var det på forhånd ventet at den månedlige brukerveksten skulle øke 2,3 prosent fra første kvartal til 2,25 milliarder aktive brukere.

Fasiten fra andre kvartal viser at brukerantallet stoppet på 2,23 milliarder.

Under resultatfremleggelsen sa finansdirektør David Wehner at også omsetningsveksten vil falle de neste to kvartalene.

For det andre varslet Zuckerberg lavere inntjening i tiden som kommer. De mange skandalene rundt selskapet, samt GDPR, har ifølge Zuckerberg ført til at selskapet har investert massivt i brukersikkerhet på plattformen. Disse endringene vil kunne svekke Facebooks annonseprodukt, som er hovedårsaken til selskapets enorme vekst de siste årene.

«Vi har 20.000 ansatte som jobber med sikkerhet og innholdsovervåkning over hele verden. Som jeg har sagt i tidligere kvartalsoppdateringer investerer vi så mye i sikkerhet at dette vil påvirke inntjeningen», skriver Zuckerberg i en oppdatering på Facebook.(Vilkår)