De fleste har lagt merke til at de til stadighet får såkalte promoterte innlegg i Facebook-strømmen sin. Dette er bedrifter som har betalt Facebook for å bli synlig også blant brukere som ikke «liker» deres Facebook-side. Ren annonsering, med andre ord.

Nå åpner imidlertid Facebook for å også la privatpersoner få muligheten til å promotere seg selv og sine innlegg. For syv dollar, eller 40 kroner, kan du få et innlegg promotert blant dine venner. Forutsetningen er at du har færre enn 5000 Facebook-venner, skriver AllFacebook.com.

Kommer til Norge
Faktisk er ikke dette en helt ny funksjon. New Zealand fikk den først, i mai, og 20 andre land har siden fått denne muligheten. Nå åpnes tjenesten i USA, som er Facebooks største marked, men snart skal også resten av verden få denne muligheten.

Facebooks nyhetsstrøm er basert på en avansert algoritme som velger ut hva som kommer i din nyhetsstrøm. Faktorene som regnes inn er hvem du interagerer oftest med, hvem som er mest aktive og lignende. Med et promotert innlegg vil oppdateringen din også vises i nyhetsstrømmen til de av dine venner som normalt ikke ser dine oppdateringer.

Hensikten med å åpne dette for private brukere er å la dem få ut viktige nyheter og hendelser på en garantert synlig måte. Normalt er det ikke mer en 12 - 16 prosent av vennene dine som ser hva du skriver på Facebook. Algoritmen er laget slik at det er de nærmeste vennene som skal se innholdet.

Les også:
Facebook vil hjelpe deg med regningene
Zuckerbergs "hastekjøp" passerer Twitter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.