- «The Social Network» kommer nok til å bli mye morsommere enn folk forventer, sier Kevin Spacey.

Han er produsent for filmen om Facebook, og ikke den enesten Hollywood-stjernen som er involvert.

Popstjernen Justin Timberlake har en av hovedrollene som Sean Parker, som var med på å starte Napster da han var 19 år, og siden ble styreleder i Facebook. Rollen som Facebook-gründeren Mark Zuckerberg spilles av Jesse Eisenberg. Han har tidligere hatt hovedroller i filmer som «The Squid and The Whale» og «Zombieland».

Mye av handlingen er lagt til Harvard, universitetet hvor Facebook ble unnfanget. Ifølge de første meldingene vil filmen handle om grådighet, besettelse, uforutsigbarhet og sex.

Åpenlyst ufølsom
- Denne karakteren er så åpenlyst ufølsom på så mange måter som virker ekte for meg, sier hovedrolleinnehaver Eisenberg om rollen som Mark Zuckerberg.

Filmen er skrevet av Aaron Sorkin, som kanskje er mest kjent for å ha skrevet tv-serien «Presidenten». Han har også laget manus til filmer som «A few good men» og «Charlie Wilson´s War».

«You don´t get to 500 million friends without making a few enemies» , er slagordet for filmen, som er i produksjon i disse dager. Filmen er basert på boken «The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal» som Ben Mezeich ga ut ifjor.

Filmen får amerikansk premiere i oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.