Facebook er en av grunnene til at mange snakker om en ny dotcom-boble om dagen. Selskapets aksjer har gått for stadig heftigere summer, og i går kjøpte GSV Capital 225.000 aksjer til 29,28 dollar. Det verdsetter selskapet til 70 milliarder dollar, og aksjen skal ha gått videre opp på nyheten i private handler, skriver Luisa Kroll i Forbes.com . Facebook er vel og merke ikke på børs ennå.

Økningen får konsekvenser for Forbes liste over verdens rikeste teknologigiganter. Der lå nemlig Zuckerberg etter gründerne av sin argeste konkurrent i februar. Zuckerberg ble da anslått å ha 13,5 milliarder dollar, hvorav mesteparten i Facebook-aksjer. Nå estimeres formuen til 18 milliarder dollar.

De aller rikeste
I februar ble formuen til Google-gründerne Sergey Brin og Larry Page anslått til 19,8 milliarder dollar, men nå er den nede i 17 milliarder.

Dermed er Facebook-gründeren oppe på tredjeplass blant teknologimilliardærene. På toppen troner fremdeles Microsofts Bill Gates, med Oracles Larry Ellison på andreplass.

Zuckerberg hadde allerede passert Steve Jobs og er rikere enn Microsoft-sjef Steve Ballmer, som skal ha budt 15 milliarder dollar for hele Facebook.

Det har i det siste kommet enkelte rapporter om at Facebook- bruken stagnerer i noen områder, men investorenes iver ser fremdeles ut til å bære betydelig.

Les også:
<b>Steg "bare" 109 prosent første dag</b>

<b>Facebook-kloning børsnotert til 7 mrd. dollar</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.