Facebook vurderer å hente inn 10 milliarder dollar i en børsnotering som nå er målsatt å skje mellom april og juni 2012. Det skriver The Wall Street Journal tirsdag, og viser til folk med kjennskap til situasjonen.

Verdsettelsen av selskapet skal ligge over 100 milliarder dollar, 588 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Til sammenligning er Norges i særklasse mest verdifulle selskap, Statoil, verdsatt til 456 milliarder norske kroner.

”Selskapet virker nå å gå videre med en transaksjon, men den vil trolig komme til markedet på en tid da investorer begynner å sette spørsmålstegn ved verdien av noen nye internettselskaper”, skriver Wall Street Journal.

Det hefter ikke ubetydelig usikkerhet rundt både børsnoteringen og verdsettelsen av markedet.

Ifølge SharesPost Inc, som håndterer handel i private selskaper, er verdien av Facebook nå rundt 66 milliarder dollar. Friskt i minne er også noteringen av rabattkupongselskapet Groupon i november. Etter å ha steget kraftig like etter noteringen, gikk aksjen på en real smell på børsen. Selskapet ble notert til 20 dollar, men handels nå for 15,37 dollar - 23 prosent lavere enn ved lanseringen.

Analytikere tror Facebook vil fremskynde noteringen, for å sikre seg penger før en ny dot.com-smell, skriver Bloomberg.com.

- Det er åpenbart en stiv pris. De innser at dette er deres sjanse, og vil derfor notere seg snarere før enn senere, sier Josef Schuster, som er grunnlegger av IPOX Schuster LLC.

Les også: En av tre "deal"-kloninger er borte og Er Facebook fremdeles verdt 100 milliarder dollar? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.