Facebook kommer denne uken til å lansere en ny mediaplattform, som skal gjøre det enkelt for brukerne å dele musikk, tv-serier og filmer, og i praksis gjøre brukernes Facebook-profil om til en underholdningssentral. Det er kilder i media- og teknologibransjen som New York Times har snakket med, som hevder dette.

Musikktjenester som blant annet svenske Spotify og amerikanske Rhapsody tilbyr strømming av millioner av sanger, men sliter med å få nok betalende brukere. Et samarbeid med Facebook vil gjøre tjenestene tilgjengelig for mer enn 750 millioner brukere over hele verden.

Spotify ble lansert i USA i sommer, og skal nå ha rundt 200.000 betalende kunder i landet. På verdensbasis har selskapet rundt ti millioner brukere, hvorav to millioner er betalende kunder.

Gratis musikk og film
Den nye musikktjenesten fra Facebook skal gjøre det enda enklere for brukerne å bli kjent med musikktjenestene, uten å måtte bruke tid på å registrere seg. Når en Facebook-bruker lenker til en sang, vil vennene derfor kunne lytte til sangen umiddelbart - uten å måtte registrere seg og betale for den aktuelle musikktjenesten først.

Ifølge New York Times skal både Spotify og Rhapsody være blant de rundt 10 musikktjenestene som vil være med fra starten, sammen med blant andre Rdio, MOG og Deezer. I tillegg vil musikkvideotjenesten Vevo også være med.

Del musikk på tvers av tjenester
Selv om ingenting er bekreftet, tyder mye på at musikktjenesten vil være laget slik at brukerne kan dele musikk med hverandre, uavhengig av hvilke tjenester de bruker. Det betyr at hvis du lytter til en sang på for eksempel Spotify og deler det som en statusoppdatering, vil Facebook-vennene dine kunne lytte til sangen via en annen tjeneste - for eksempel Rhapsody.

Ingen av tjenestene ville kommentere samarbeidet, og hvor mye av innholdet som vil bli tilgjengelig gratis.

Den nye tjenesten ventes lansert på Facebooks utviklerkonferanse F8 i San Francisco på torsdag.

Les også: Er Facebook fremdeles verdt 100 milliarder dollar? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.