Resultatet havnet på 1,76 dollar per aksje i kvartalet mot ventet 1,46 dollar per aksje. Omsetningen endte på 13,73 milliarder dollar, omtrent akkurat som analytikerne ventet.

Facebook har hatt et røft år både i mediene og på børs. Aksjen gikk på en kjempesmell i sommer, da sosiale medier-giganten leverte svakere vekst enn ventet i andre kvartal.

Smellen skjedde etter flere måneder med bråk i mediene etter den såkalte Cambridge Analytica-skandalen i vår og etterforskningen om hvordan fremmede makter utnyttet blant annet Facebook til å spre propaganda i forbindelse med presidentvalget i USA i 2016.

Ifølge Marketwatch ventet analytikerne et resultat i tredje kvartal på 1,46 dollar per aksje, ned fra 1,59 dollar i fjorårsperioden. Omsetningen var ventet til 13,77 milliarder dollar, opp fra 10,14 milliarder dollar i tredje kvartal i 2017.

Facebook-aksjen endte opp 2,91 prosent tirsdag, før selskapet publiserte tallene for Q3. Aksjen steg videre i etterhandelen.

Analytiker Ben Schachter i Macquarie skrev nylig i et notat til sine klienter at han har troen på Facebook-aksjen – med visse forbehold.

– Så lenge ledelsen ikke overrasker med flere negative kunngjøringer om langsiktige inntekts- og utgiftstrender, tror vi aksjen kan ha et godt fjerde kvartal, skriver han i notatet, som er gjengitt av Bloomberg.

Kraftig fall i markedsverdien

Facebooks markedsverdi er blitt barbert med 200 milliarder dollar siden toppen i juli. Siden begynnelsen av fjerde kvartal denne måneden har aksjen falt nær 13 prosent.

Ifølge Bloomberg handles aksjen nå på det laveste nivået siden mai 2017.

Årsaken til det kraftige fallet i sommer var todelt: På den ene siden misset Facebook analytikernes forventninger til vekst i brukermassen. På den andre siden varslet Facebook-sjef Mark Zuckerberg og finansdirektør Dave Wehner svakere vekst i tiden som kommer, blant annet grunnet økte investeringer i personvern som følge av GDPR og skandalene selskapet har vært i.

Må vinne tilbake tilliten

DN skrev i forrige uke om sjefen til Facebook Norway as, Rune Paulseth, som gjorde en sjelden opptreden i offentligheten på Mediekonferansen i Strömstad.

Paulseth sa under konferansen at han nylig hadde vært på Facebooks hovedkontor i Menlo Park i California, der Zuckerberg skal ha manet de ansatte til kamp. På møtet skal Facebook-sjefen ha sagt at førsteprioritet er å få tilbake tilliten i markedet og blant brukerne.

– Det er det viktigste vi skal gjøre i dette kvartalet og hele 2019. Vi må få tilbake tilliten i markedet og skjønne hva vi driver med. Vi må lære. Hver uke gjennomfører alle ansatte trening – som er påbudt. Vi må kunne være forberedt på at nye situasjoner kan dukke opp. Det er dritstressende og ganske kjedelig iblant, men det må til, sa Paulseth.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre
– Jeg kaller dem mulla Krekar.
01:58
Publisert: