Varsleren Frances Haugen har takket ja til en invitasjon til å snakke om sine opplevelser i Facebooks tilsynsråd, opplyser rådet.

Amerikanske Haugen anklager sin tidligere arbeidsgiver for blant annet å prioritere profitt fremfor trygghet. Haugen er en 37 år gammel IT-spesialist fra Iowa som også har jobbet for Google og Pinterest.

Hun har lekket store mengder interne dokumenter til myndighetene og avisen Wall Street Journal, og nylig vitnet hun om forholdene i Kongressen.

Mandag opplyser Facebooks tilsynsråd at Haugen skal møte i rådet i løpet av noen uker.

– Rådets medlemmer setter pris på muligheten til å diskutere Haugens opplevelser og samle informasjon som kan bidra til større åpenhet og ansvarlighet fra Facebooks side, sier rådet.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sagt at mange av Haugens anklager ikke gir mening.

I forrige uke vitnet Haugen i Kongressen.

– Jeg er her i dag fordi jeg mener at produktene til Facebook skader barn, fører til splid og svekker demokratiet vårt, sa Haugen da hun fikk ordet, ifølge The Guardian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.