Facebook legger nå grunnlaget for et virtuelt valutasystem som en dag kan bli en milliardbusiness, skriver The New York Times.

Facebook begynte å teste ut den virtuelle valutaen - Credits - for over et år siden.

Da testet de en rekke betalingsløsninger til populære spill som Mafia Wars og FarmVille. Planen var at brukerne for eksempel skulle betale et beløp direkte til Facebook når de kjøpte et nytt virtuelt våpen eller et kjøretøy.

Les mer: Snart må du betale på Facebook

Passerte en milepæl
Denne måneden passerte Credits en milepæl da valutaen ble den eneste betalingsmetoden for flesteparten av spillene som er laget av Zynga, topputvikleren av Facebook-applikasjoner.

Zynga forventes å håve inn inntekter på 500 millioner dollar i år, ifølge Inside Networks, siden millioner av brukere betaler ekte penger for å kjøpe virtuelle ting i spill som FarmVille og Mafia Wars. Gjennom Credits vil Facebook ta en andel på 30 prosent.

Ved utgangen av året regner Facebook med at Credits vil bli brukt til å kjøpe mesteparten av virtuelle varer solgt på Facebook. Det hurtigvoksende markedet forventes å nå 835 millioner dollar på Facebook i år.

Store planer
Facebook-gründer Mark Zuckerberg sa nylig at selskapet har lyst til å gjøre "mye, mye mer" med Credits i fremtiden.

I tillegg til spill, som står for hoveddelen av det man betaler for på Facebook i dag, finnes det over en million andre applikasjoner på den sosiale nettverkssiden. I fremtiden vil man måtte betale for tilgang til mange av disse, eller tilgang til musikk, videoer eller nyhetsartikler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.