Facebook fikk inntekter på 21,1 milliarder dollar i fjerde kvartal. Resultat endte på 2,56 dollar per aksje.

På forhånd var det ventet inntekter på nesten 20,9 milliarder dollar i fjerde kvartal, med et justert resultat på 2,81 dollar per aksje.

Det viser en sammenstilling av analytikeres estimater, gjennomført av Bloomberg. I samme periode 2018 hadde selskapet inntekter på 16,9 milliarder dollar, og estimatene anslår en økning på 23,5 prosent.

– Vi hadde et godt kvartal og en sterk slutt på året, samtidig som samfunnet vårt og forretningen vår fortsetter å vokse, sier Facebook-sjef Mark Zuckerberg i en kommentar.

– Vi fortsetter å ha fokus på å bygge opp tjenester som hjelper folk med å holde kontakt med folk de bryr seg om, legger han til.

Antall daglige aktive brukere av Facebook var 1,66 milliarder i gjennomsnitt i desember 2019, en økning på ni prosent sammenlignet med året før.

Det var også forventet at månedlige aktive brukere ville øke til 2,49 milliarder, tilsvarende en økning på syv prosent fra samme periode i fjor, ifølge Marketwatch.

Facebook fornyer annonsevilkårene for brukerne sine
Men beholder én kontroversiell regel
00:42
Publisert:

Antall ansatte var 44.942 ved nyttår, en økning på 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Etter flere år med skandaler har Facebook lagt bak seg et relativt udramatisk kvartal. Til tross for økende press for å regulere nettgiganten, forventet analytikerne fortsatt vekst i reklameinntektene som utgjør nesten hele inntektsgrunnlaget til selskapet. Dette skyldtes blant annet økende reklameinntekter fra video, samt høy bruk av Instagram, ifølge Bloomberg:

– Våre samtaler med annonsører tyder på at Facebook og Instagram forblir topplasseringen for økte annonsebudsjetter i 2020, ettersom organisk trafikk fra det amerikanske presidentvalget og OL i Japan holder brukerengasjementet høyt, skriver deres analytikere i et notat i forkant av fremleggingen.

Dagen før Facebook lanserte tallene for fjerde kvartal, annonserte Mark Zuckerberg på egen blogg at selskapet ville rulle ut et verktøy som i større grad skal la brukere kontrollere hvordan deres aktivitet utenfor plattformen overvåkes av selskapet, men en rekke kritikere har satt spørsmålstegn ved hvor reel kontroll verktøyet egentlig gir brukerne. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.