Dataspillselskapet ZeniMax har gått til søksmål mot giganten med påstand om at teknologien som driver den virtuelle virkeligheten – kjent som vr for det engelske begrepet virtual reality – i Oculus-brillene er basert på teknologi som er stjålet fra ZeniMax’ programvare.

 Ifølge ZeniMax brukte Oculus kode som var stjålet fra dem. 

Solgt til Facebook i 2014

Oculus ble grunnlagt i 2012 og solgt til Facebook to år senere for 2,3 milliarder dollar (18,9 milliarder kroner).

Oculus’ grunnlegger er dømt til å betale 50 millioner dollar – rundt 414 millioner kroner etter dagens kurs – mens en tidligere Oculus-sjef må betale 10 millioner dollar.

ZeniMax hadde satt frem krav om totalt 4 milliarder dollar i erstatning. Selv om de får langt mindre enn dette, er selskapet fornøyd med seieren i retten i Texas.

Facebook doblet inntektene

Facebook selv la onsdag kveld frem sine resultater for fjerde kvartal 2016, der selskapet mer enn doblet inntektene sine sammenlignet med samme kvartal året før. 

Den sosiale nettverkstjenesten, som ble startet av Mark Zuckerberg i 2004, fikk i fjerde kvartal 2016 et nettoresultat på 3,57 milliarder dollar av inntekter på 8,81 milliarder dollar – mer enn en dobling fra samme periode året før. 

I fjerde kvartal 2015 la selskapet frem et nettoresultat på 1,56 milliarder dollar av totale inntekter på 5,84 milliarder dollar.

1,23 milliarder daglig brukere

I 2016 økte antall daglige brukere av Facebook med 18 prosent. Ifølge selskapet var det i fjor 1,23 milliarder mennesker som brukte Facebook på daglig basis. 

Av dem som ikke bruker Facebook like hyppig, men likevel er pålogget minst en gang i måneden, er tallet enda høyere – 1,86 milliarder aktive månedlige brukere. Det er en økning på 17 prosent. 

Der antall brukere øker mest er imidlertid på mobilfronten. I 2016 hadde Facebook 1,15 milliarder daglig aktive mobilbrukere – opp 23 prosent fra året før. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.