Når et telefonnummer blir ringt på FaceTime, iPhones internettbaserte tale- og videosamtalefunksjon, kan den som ringer, legge til flere personer i samtalen.

Dersom den som ringer legger inn sitt eget nummer for personen som blir lagt til, starter en gruppesamtale selv om mottageren ikke har svart. Dette muliggjør tyvlytting, og i flere tilfeller har også videofunksjonen blitt aktivert.

Feilen, som først ble omtalt av nettstedet 9to5Mac.com, er blitt rapportert i flere medier.

En video lagt ut på Twitter-kontoen @BmManski som viser hvor enkelt det er å dra nytte av feilen, hadde mandag kveld nesten to millioner visninger og 14.000 delinger.

Apple har tirsdag blitt oppmerksom på feilen og selskapet har midlertidig deaktivert FaceTime-gruppesamtale.

– Vi er oppmerksomme på problemet, og har funnet en løsning som vil bli gitt i en systemoppdatering senere denne uken, heter det i en uttalelse fra Apple ifølge amerikanske medier.

FaceTime-programvaren muliggjør tale- eller videosamtaler via av Iphone, Ipad, Ipod Touch og Macintosh-datamaskiner.

Twitter-grunnlegger og administrerende direktør Jack Dorsey råder i en tweet folk til å deaktivere Facetime frem til Apple kommer med en løsning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Baker beskyldt for å lage kaker som sprer hat
En baker i staten Washington forsøkte bare være morsom. Men meldingen på kaken skapte i stedet opprør på sosiale medier.
01:33
Publisert: