Det er bare fem måneder siden Facebook rundet 400 millioner brukere, og det er faktisk bare seks år siden selskapet ble startet på et studentrom på Harvard.

- Jeg kunne aldri forestilt meg alle måtene folk ville bruke Facebook på da vi startet for seks år siden, skriver Zuckerberg på bloggen sin.

Han hoppet raskt av studentlivet, flyttet til California, og er i en alder av 26 år en av verdens yngste dollarmilliardærer.

Veien har vært broket, ikke minst på grunn av de mange endringene som har ført til at personlige innstillinger har blitt endret gang på gang. Broket også fordi mange brukere ikke har fått med seg at bilder, kommentarer eller statusoppdateringer som tidligere var skjermet for allmennheten, plutselig var tilgjengelig for alle.

Bismak
Men feiringen for Zuckerberg kommer med en liten bismak.

En dommer i en føderal domstol i Buffalo i staten New York fikk høre at en syv år gammel kontrakt kan være ekte. Kontrakten mellom Zuckerberg og forretningsmannen Paul Ceglia blir brukt i et søksmål, der Ceglia krever halve Facebook.

- Zuckerberg hadde en kontrakt med Ceglia, sier Lisa Simpson, Facebooks advokat, til CNN. Men hun sår tvil om kontrakten bare er en kopi, uten en reell signatur.

- Om Zuckerberg signerte dette papiret, er vi usikre på for øyblikket, sier Simpson.

Ceglia sier han hyret den da 18 år gamle Zuckerberg til to nye selskaper. Det ene skulle Zuckerberg utvikle og vedlikeholde nettbasert porgramvare for: Det selskapet het StreetFax Database.

Den andre var ifølge dokumentet som ble lagt frem i retten «videre utvikling» av et pågående prosjekt «laget for å tilby studenter ved Harvard-universitetet tilgang til en nettside tilsvarende en live funksjonerende årbok med arbeidstittelen The Face Book».

Ifølge kontrakten skulle Zuckerberg få 2000 dollar, snaut 13.000 kroner, for begge jobbene.

«Sterk sak»
En lokal domstol kom for noen uker siden med en kjennelse som ga Ceglias rett i midlertidig å stanse Facebook fra å overføre eller selge deler av eiendelene sine.

Da trakk Facebook saken til en føderal domstol, som opphevet den lokale kjennelsen.

- Bør avvises
Facebooks advokat mener saken bør avvises, fordi kontrakten uansett er datert 23. april 2003. Domenenavnet thefacebook.com ble først registrert i januar 2004.

Ceglias advokat mener klienten har en sterk sak.

- Kontrakten er ekte - derfor har saksøkeren rett på minst 50 prosent eierskap i Facebook, skriver de i en stevning som ble levert før helgen.

Facebook er ikke helt enig:

- Saksøker har ikke vist frem originalen av den angivelige avtalen med noen, inklusive domstolen. Vi har mange spørsmål om ektheten til dokumentet, og, dersom det finnes en original, ser vi frem til å utrykke vår mening om det så fort vi ser det, sier en talsmann for selskapet til CNN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.