Fjorårets batteriskandale med modellen Galaxy Note 7 kostet Samsung over 40 milliarder kroner. Etterfølgeren, flaggskipsmodellen Galaxy S8, som ble lansert i vår har gjenreist forbrukernes tillit til selskapet.

Den tilliten er den koreanske mobilgiganten åpenbart interessert i å beholde.

Nå lanserer nemlig Samsung en ordning med kontant betaling hvis noen finner sikkerhetshull i selskapets mobile produkter, skriver The Register.

Samsung er det siste av flere it-selskaper som lanserer et såkalt «bug-bountyprogram». Det innebærer at brukere kan få penger for å rapportere sikkerhetshull til selskapet slik at det kan bli tettet raskest mulig.

Lover rask respons

Fredrik Bertin Fjeld (32) oppdaget et sikkerhetshull i en av Googles skytjenester. Han doblet dusøren til cirka 130.000 kroner ved å gi bort pengene for å lære kidsa koding. (DN+)

Samsungs «bug bounty-program» omfatter 38 nyere mobilenheter lansert siden 2016, blant annet S8, S8+ og Note 8.

Belønningen man kan få hvis man skulle finne et sikkerhetshull vil ifølge The Register variere fra 20.000 til 200.000 dollar (158.000 til 1,58 millioner kroner).

Samsung har laget en egen nettside der man kan rapportere eventuelle oppdagede sikkerhetshull, og lover tilbakemelding på alle henvendelser i løpet av 48 timer. Samsung sier at det vil bestrebe seg på å ha sikkerhetsoppdateringer, såkalte patches, klar i løpet av 90 dager.(Vilkår)

Slik hacket de Tesla Model X
På en av verdens største hackerkonferanser i Las Vegas, demonstrerte kinesiske hackere og sikkerhetseksperter hittil ukjente sikkerhetshull i Tesla Model X.
00:37
Publisert: