Mozilla hadde til tider store problemer med sine nedlastingsservere, på grunn av den enorme pågangen da nettleseren Firefox 3 ble lansert på onsdag.

Les også: Firefox-servere brøt sammen

Til tross for problemene ble nettleseren lastet ned hele 8,3 millioner ganger i løpet av en periode på 24 timer. Guinness rekordbok skal nå analysere loggfilene for nedlastingene, og vil i løpet av noen dager bestemme seg for om det kvalifiserer til notering i rekordboken.

Det har riktignok aldri vært gjort et lignende rekordforsøk tidligere, så et hvilket som helst antall nedlastinger ville kunne kvalifisert til rekordnotering. Mozilla hadde imidlertid som mål å slå antall nedlastinger for Firefox 2 på lanseringsdagen, det vil si 1,6 millioner - men selskapet håpet på fem millioner.

Torsdag morgen hadde mer enn 10 millioner lastet ned nettleseren, hvorav nesten 60.000 i Norge.

Les også: Går for nedlastings-rekord (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.