Mozillas nettleser Firefox 3 ble lansert i går kveld. Forsøket på å sette ny verdensrekord i antall nedlastinger førte til at Mozillas nedlastingsservere brøt fullstendig sammen.

Les også: Går for nedlastingsrekord

Ifølge Mozilla var pågangen mye større enn ventet, og det ble like etter lanseringen registrert rundt 14.000 nedlastinger per minutt.

Serverne kom opp igjen senere på kvelden, men har til tider vært ustabile på grunn av den enorme pågangen.

Firefox 3 var onsdag klokken 8:30 lastet ned nesten 4,5 millioner ganger, og fortsetter det i samme hastighet kan det ende på opp i mot ti millioner nedlastinger. Målet til Mozilla var å slå antall nedlastinger for Firefox 2 på lanseringsdagen, det vil si 1,6 millioner - men selskapet håpet på fem millioner.

Nesten 5 millioner Opera-nedlastinger
Selv om det er et stykke igjen til populariteten til Firefox, har også den norske nettleserkonkurrenten Opera 9.5 blitt godt mottatt.

Opera Software sendte i går ut en pressemelding om at Opera 9.5 er lastet ned 4,7 millioner ganger siden lanseringen den 12. juni.

Les om Opera 9.5: Raskere, penere og sikrere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.