En britisk forsker ved University of Reading har blitt det første menneske som er «smittet» av et datavirus. Mannen har en databrikke operert inn i hånden som en del av sin egen forskning, skriver business.dk.

Nå har altså brikken fått et datavirus, og forskeren følger spent med på hva som skjer videre. Viruset kan ikke skade mannen, men vil prøve å spre seg til andre systemer det får kontakt med.

Et datavirus er definert som et program som har til hensikt å spre seg selv. Normalt kommer det også en skadelig bivirkning med på kjøpet om viruset kommer inn på en pc eller brikke. Det er forskeren selv som har plantet viruset i brikken.

Andre systemer
I dette tilfelle er brikken som forskeren har i hånden laget som en trådløs indentifikasjonsløsning. Han bruker den til å åpne dører, låse opp mobilen og logge seg på nettverk bare ved å være i nærheten av systemene.

Med et virrus i et slikt system kan også inngangskontrollen på universitetet, mobiltelefonen og nettverket til forskeren få viruset. Han påpeker også at etter hvert som pacemakere og proteser blir mer avanserte kan også disse bli mottakelige for virus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.