- Lønnsom vekst - femten kvartaler på rad, slik lyder overskriften på Inmetas børsmelding om 3.kvartalsresultatene.

Ifølge selskapet er dette deres "beste tredje kvartal noen gang", men hvordan står det egentlig til med veksten? Ifølge selve rapporten fikk nemlig selskapet en omsetning på 76,6 millioner kroner i tredje kvartal, en nedgang på 7,7 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

- Inmeta har hatt omsetningsvekst kvartal over kvartal femten ganger på rad, med en gjennomsnittlig vekst på 42,1 prosent, heter det i børsmeldingen.

Dette ser unektelig litt merkelig ut, ikke minst ettersom omsetningen også faller solid sammenlignet med andre kvartal i år, da den var på 97,4 millioner kroner.

Les børsmeldingen selv her

Les mer: Inmeta fortsetter å vokse

Bedre resultat
På tross av omsetningsfall er imidlertid lisenser blitt langt bedre butikk for Inmeta. Tredje kvartal er deres beste noen sinne, med driftsresultat på 4,3 millioner kroner av en omsetning på 76,6 millioner. Det er nesten dobbelt så mye som fjoråret, og skjer på tross av at omsetningen falt.

Inmeta har to deler, en som selger lisenser og bistår store og mellomstore kunder i deres anskaffelse av programlisenser. Den andre delen leverer it-konsulenttjenester.

Inmeta melder at de forventer solid resultatvekst i 2009, sammenlignet med fjoråret. Da ble EBITDA-resultatet 22,6 millioner kroner, og resultat etter skatt 12,3 millioner.

-Vår kundeportefølje, kompetanse og historikk innen både lisens- og konsulentvirksomheten gir en solid plattform for fortsatt vekst og lønnsomhet. Inmeta er finansielt sterkt og en forutsigbar kontantstrøm, og vi er godt posisjonert for ytterligere oppkjøp, sier Jarl Øverby, konsernsjef i Inmeta ASA.