Det sveitsiske selskapet ABB Group, som også har en stor robotdesignvirksomhet på Bryne i Norge, planlegger å bygge en «fremtidsfabrikk» i Shanghai, ble det kjent i forrige uke.

Dette kommer til å bli den mest høyteknologiske robotfabrikken på planeten, ifølge selskapet. Ifølge planen skal fabrikken åpne i 2020. Det skriver CNN Money.

ABB Robotics produserer industrielle roboter som kan flyttes til andre fabrikker og gjøre oppgaver som å bygge biler, montere elektronikk eller lage mat.

Ved fabrikken i Shanghai vil det også bli drevet forskning på kunstig intelligens (AI), og mennesker vil jobbe side om side med roboter.

ABB's egen YuMi-robot, en hodeløs robot med to armer som er designet for å jobbe med mennesker, vil også gjøre nytte på fabrikkgulvet.

Autopilot-styrte vogner vil følge robotene rundt i fabrikken og være fylt med alt nødvendig utstyr.

Selskapets mål var ikke å bygge den største fabrikken, men å bygge det mest «fleksible» rommet, ifølge Per Vegard Nerseth, som leder ABBs Robotics' business, som produserer industrielle roboter og software for selskaper over hele verden.

ABB har investert over 2,4 milliarder dollar i Kina, som er blitt betraktet som et nøkkelmarked for selskapet siden 1992. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Klokkene hans er fem ganger mer verdt nå enn da han laget dem
Klokkemakeren har laget 250 klokker i karrieren. Nå har han sluttet å ta bestillinger.
03:40
Publisert: