Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) frykter at både bedrifter og offentlige etater kan bli angrepet.

Faren for angrep gjelder ikke bare de som har virksomhet i Pakistan.

- Vi ber norsk næringsliv være klar over økt hackervirksomhet. Det kan være snakk om å endre hjemmesidene eller sørge for at sidene rett og slett ligger nede og er umulige å bruke, sier direktør Erland Løkken i NSR til Vårt Land.

Når hjemmesiden endres, legger angriperen gjerne inn egen informasjon eller et politisk budskap.

For to år siden døde en tyrkisk kvinne på Tøyen i Oslo, og familien mente ambulansen ikke hadde kommet i tide. Saken skapte overskrifter i Tyrkia, og mange norske nettsteder opplevde dataangrep.

- Setter nordmenn i miskreditt
- Blant annet la hackere ut et bilde av en gris malt som et norsk flagg på en nettside, påpeker Løkken.

Tore Orderløkken i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) advarer mot hackerangrep mot norske bedrifter med interesser i Pakistan.

- Vi har tidligere sett at ytringer og hendelser i Norge setter nordmenn i miskreditt i andre land. Dataangrep handler ikke lenger bare om å få tak i informasjon og penger, men også å fremme et politisk budskap, sier NorSIS-sjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.