Investorene Robert Keith og Thomas Fussell vil tilbake til Oslo Børs.

Engelsk-mennenes hoffadvokat Morten Opstad søker i dag notering av selskapet Idex, som Fussell og Keith kontrollerer rundt 20 prosent i, skriver Dagens Næringsliv.

Engelskmennene var blant annet kjent for sine investeringer i Opticom som besto av Fast Search & Transfer Research og Thin Film Electronics. Mens Opticom ikke lyktes med sin teknologi, ble Fast Search & Transfer Research solgt til Microsoft for 6,6 milliarder kroner, mens Thin Film Electronics er børsnotert og har en verdi på rundt 200 millioner kroner.

Skeptisk børs
Ledelsen i Oslo Børs er svært kritisk til investorene Robert Keith og Thomas Fussell.

- Det er ingen hemmelighet at vi har hatt utfordring med enkeltpersoner gjennom tillitsverv og posisjoner i børsnoterte selskaper. Vi har jo hukommelse og husker en del episoder som ikke har vært bra, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen på Oslo Børs om de to engelske investorene.

Vil ikke bli et nytt Opticom
Idex satser på at fingeravtrykk skal bli fremtidens pinkode.

Idex har i over ti år forsøkt å gjøre kommersiell suksess ut av lesning av fingeravtrykk.

- Blir Idex et nytt Opticom?

- Nei. Opticom var noen få millimeter fra å lykkes og utviklet en helt ny teknologi. Idex derimot har en patentert, fullt fungerende fingeravtrykkssensor, sier Opstad til DN.

Verdens totale kortmarked er på totalt ni milliarder - hvorav tre milliarder er betalingskort og resten ulike typer identitetskort.

Les også: Betaler med tommelen


Viktig avtale til Idex
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.