Q-Free ble fredag tildelt en kontrakt for leveranse av sentralsystem, enforcement-system og en 3-årig serviceavtale for et GPS basert truck-tolling system i den Slovakiske Republikk til en verdi på rundt 450 millioner kroner. Det opplyses i en melding søndag.

Dermed fortsetter selskapets heftige seiersrekke.

Fredag meldte nemlig Q-Free om to kontrakter i Portugal og Thailand på tilsammen 280 millioner kroner. De siste dagene har selskapet sikret seg kontrakter verdt 730 millioner kroner de siste dagene.

Det er svært solid for et selskap som i siste rapporterte kvartal hadde omsetning på 120 millioner kroner. Den gamle rekorden for selskapet var en kontrakt i Stockholm på 250 millioner kroner.

Slo stor-kjøperen
Q-Free har sikret seg alle kontraktene foran sin største konkurrent Kapsch. Det ligger både mye penger og mye prestisje i kontraktene i Portugal og Slovakia, og dette kan ha utløst et stort kjøp av Q-free-aksjer.

Den 15. januar meldte nemlig Q-Free at selskapet var i forhandlinger om Slovakia-kontrakten. Samme dag gikk hovedkonkurrenten Kapsch ut i markedet med en forespørsel om å kjøpe inntil 25 prosent av aksjene i det norske selskapet.

Dagen etter flagget Kapsch at selskapet hadde kjøpt 11 millioner aksjer I Q-free til ti kroner aksjen. Dette representerer 20,57 prosent av de utestående aksjene.

Fredag ba Q-Free Oslo Børs om å undersøke handelen i Q-Free-aksjer i tiden før Kapsch-oppkjøpet.

Les mer: Mistenker urent aksjesalg

Starter øyeblikkelig
Q-Frees del av prosjektet i Slovakia vil starte umiddelbart. Konstruksjonsfasen vil pågå i hele 2009, etterfulgt av en service og vedlikeholdsperiode på tre år.

- Vi er veldig fornøyd med å få være en del av dette prestisjetunge prosjektet. Truck-tolling som sådan representerer et stort vekstmarked for selskapet, sier administrerende direktør Øyvind Isaksen i Q-Free i en kommentar.

Truck-tolling-prosjektet i Slovakia er et satellittbaserte tollingsystem som dekker hovedveier, motorveier og store deler av riksveinettet i Slovakia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.