Google tilbyr nettbrukere en mengde tjenester beskyttet av ett brukernavn og ett passord. Dersom passordet til brukerne kommer på avveie er potensialet for identitetstyveri og annen skade svært stor.

Derfor innfører nå Google tofaktor autentisering på sine tjenester. Dette er noe du allerede er vant med fra nettbanken, selvangivelsen og kanskje adgangskontrollen på jobb.

Bruker mobilen
Google har valgt å inkludere mobiltelefonen din i autentiseringen. Om du har en smarttelefon som støtter nedlasting av applikasjoner (apps) kan du selv velge å utvide påloggingen til tofaktor.

Når du logger deg inn på Gmail, Google Docs eller Google Apps må du oppgi en kode som vises på skjermen til mobiltelefonen din. Systemet er i praksis det samme som de fleste nettbanker bruker, bare med mobilen i stedet for en kodegenerator.

Det vil være valgtfritt å bruke systemet og løsningen kommer først til Googles profftjenester Google Apps Premiere, Education og Government. Alle tjenester skal på sikt omfattes, også gratistjenestene Gmail og Picasa.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.