Googles morselskap Alphabet rapporterer inntekter per aksje på 5,01 dollar, mot ventet 4,49 dollar per aksje. Omsetningen er på hele 26 milliarder dollar, opp fra 21,5 milliarder for et år siden og omtrent en halv milliard dollar bedre enn analytikerne ventet. Også andre tall er bedre enn ventet, men aksjen falt etter offentliggjøringen. 

- Alle tallene er bedre enn forventet så vidt jeg kan se, unntatt kost per klikk, skriver Jeremy C. Owens i Marketwatch sin livedekning. 

Aksjen er allikevel ned tre prosent i skrivende stund, i handel etter børsens stengetid. 

Rekordbot

Det var på forhånd klart at Alphabet har fått en rekordbot fra EU på 2,74 milliarder dollar for å ha gitt sine egne shoppingtjenester fordeler i søkeresultatene. Google vurderer å anke, men har sagt at regnskapene vil bli belastet med denne summen. 

Dette kan imidlertid ikke ha overrasket markedet, og er dermed ikke grunnen til fallet.  

Marketwatch påpeker at kostnaden per klikk falt 23 prosent, mens analytikerne ventet fall på 23 prosent. De mener dette kan signalisere en raskere overgang til mobil, noe som kan være positivt, men også skape bekymringer og forårsake fall. 

- Som nevnt tidlgiere, forventningene var høye på vei inn mot resultatpresentasjonen, skriver Eric Jhonsa i TheStreet.com

Han mener disse forventningene er hovedgrunnen til at aksjen faller, og viser til at selskapet har gjort det svært skarpt i år. 

Aksjen svingte opp mot slutten av dagen i påvente av resultatfremleggelsen, og svingte et kort øyeblikk opp i 1008,6 dollar per aksje, men den har siden falt kraftig tilbake.

- Omsetningen i USA økte 23 prosent. Imponerende tatt i betraktning hvor stort og etablert markedet er, skriver Jhonsa. (Vilkår)