Tidligere denne uken ble det kjent at Brasilianske myndigheter hadde arrestert sjefen for Google i Brasil etter at han nektet å etterkomme et krav fra myndighetene om å fjerne omstridte videoer fra Youtube-tjenesten.

Google anket avgjørelsen, men fikk raskt avslag på anken og dermed er de rettslig forpliktet til å etterkomme kravet om å fjerne to omstridte videoer. En av videoene inneholder skarp kritikk av en politiker som stiller til valg, den andre videoen er den omstridte «Innocence of the Muslims» som har skapt store opptøyer i Midt-Østen.

- Har ikke lenger noe valg
Den første videoen ble fjernet av brukeren som hadde lastet den opp, uten innvirkning fra Google. «Innocence of the Muslims» vil bli fjernet av Google selv.

- Vi har ikke lenger noe valg etter å ha tapt anken, sier Fabio Jose Silva Coelho, Google-sjef i Brasil.

Følger loven
Google har som retningslinje at Youtube skal være et talerør for ytringsfrihet, men at tjenesten samtidig skal følge lovene i hvert enkelt land. Derfor kan det i visse tilfeller være ulovlig å vise noe av innholdet på Youtube i ett eller flere land.

«Innocence of the Muslims» vil fra nå av være umulig å se for brukere i Brasil, men vil ikke bli fjernet fra Youtube-brukere i andre land.

- Vi utfordrer gjerne myndighetene i forhold til ytringsfrihet når de kommer med krav om sensur vi mener er urimelig. Men når dialogen ikke fører fram føyer vi oss, sier Coelho i en pressemelding.

Les også: Brasils Google-sjef arrestert (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.