Schmidt blir i stedet arbeidende styreleder og skal ha ansvar for avtaler og eksterne relasjoner. Page skal lede den daglige driften. Lederskiftet vil skje 4. april, kunngjorde selskapet torsdag.

Larry Page grunnla Google sammen med Sergey Brin, som nå skal konsentrere seg om nye produkter.

– Vi har i lang tid snakket om hvordan vi på best mulig måte kan forenkle vår ledelsesstruktur og få fart på beslutningsprosessen, sa Schmidt da nyheten ble offentliggjort.

– Ved å klargjøre våre individuelle roller, vil vi ha et klarere ansvarsfordeling på toppen av selskapet. Det er min klare mening at Larry er klar til å lede, og jeg er begeistret for å kunne jobbe både med ham og Sergey i lang tid fremover, sa Schmidt.

Schmidt kan også se frem til å lese kontoutskriften de neste månedene. I henhold til en aksjesalgsstrategi som ble offentligglor før jul skal Schmidt selge unna Google-aksjer for 2 milliarder kroner.

Samme dag la Google fram selskapets resultat for fjerde kvartal. Det viste at overskuddet i fjorårets tre siste måneder var større enn hva analytikerne hadde ventet, og større enn i samme periode i fjor.

Overskuddet for fjerde kvartal lød på 8,44 milliarder dollar, mens det i den samme perioden året før lå på 6,67 milliarder dollar.

Nettooverskuddet endte på 6,37 milliarder, mens analytikere hadde ventet seg 6,06 milliarder.

Nettooverskuddet er summen som er igjen etter at Google har betalt avgifter til nettsider som selskapet samarbeider med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.