Googles applikasjoner var en viktig del av Apples forhåndsinstallerte apper, helt fra starten av Iphone-eventyret. Men forholdet mellom gigantene har surnet, og i høst byttet Apple ut Googles kart med sine egne. Det har blitt en pr-katastrofe av de seldne for Apple. Kartene deres var nemlig fulle av feil, og noen av feilene påstås å kunne være direkte farlige.

Apple har lovet store forbedringer i karttjenesten, og Scott Forstall, som ledet utviklingen, måtte forlate selskapet i kjølvannet av problemene.

Les også: Nektet å si unnskyld for Apples kart-flause

Bedre enn før
Men nå er Googles kart uansett tilbake på Iphone. Googles kart er ikke lenger forhåndsinstallert, men man kan laste ned appen fra App Store.

Det er dessuten en forbedret utgave av den gamle appen som nå er tilgjengelig. Den gamle appen for Iphone hadde nemlig ikke bilnavigasjon med tale.

Wired.com påpeker at Googles kart ikke er integrert med den digitale asistenten Siri, og dermed ikke kan styres med stemmen. Men den har innebygd oversikt over offentlig transport, noe som mangler fra Apples egne kart, samt gatebilder, som er funksjon mange setter pris på.

Flere apper med Google-kart
Google har dessuten lansert et nytt utviklerverktøy for app-utviklere som gjør det mulig å integrere Googles kart i applikasjoner laget for Apples operativsystem, IOs.

Kartsøk er en lukrativ bransje, og Google satser tydeligvis på å ta tilbake sin dominerende posisjon i Apples økosystem, på tross av at de ikke lenger er Apples utvalgte førstevalg.

Les også: Her er Apple virkelig på jordet

Advarer mot Apple-tjeneste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.