Google og Motorola Mobility Holdings har inngått en endelig avtale, der Google kjøper Motorola Mobility for 40 dollar per aksje kontant, eller rundt 12,5 milliarder dollar.

Det opplyses i en melding mandag.

Budet representerer en premie på 63 prosent sammenligning med Motorola Mobilitys sluttkurs fredag.

Transaksjonen er enstemmig godkjent av styrene i begge selskapene.

Kjøper patenter
Det opplyses at Motorola Mobility vil forbli en lisenstaker av Android og at Android vil forbli åpen. Google vil drive Motorola Mobility som en separat virksomhet. Googles store fortrinn etter kjøpet er at de får retten til å disponere over Motorolas fyldige portefølje av patenter for mobilteknologi.

Google har også tidligere forsøkt å kjøpe seg opp på patentsiden, men mistet Nortel Networks patentportefølje i en budrunde tidligere i år.

Det er stadig mye strid om patenter i mobilbransjen og de store selskapene saksøker hverandre ofte. Det er derfor strategisk viktig for et selskap som Google å eie flest mulig patenter selv.

Les også: - Ulovlig lik iPad (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.