Fredag kveld sluttet mange av Googles tjenester, inklusive søketjenesten, å fungere i rundt fem minutter.

Dette fikk verdens samlede nettrafikk til å falle med 40 prosent øyeblikkelig.

Internett har aldri tidligere vært utsatt for en hendelse med like dramatisk effekt. Google har opplevd nedetid på sine tjenester før, men aldri har så mange tjenester falt ut samtidig.

- Dette er svært. Verdens nettbruk er utrolig avhengig av at Google.com er oppe, sier Simon Tabor i analysebyrået GoSquared til Sky News.

Vil ikke avsløre årsaken
Google Søk, Youtube, skylagringstjenesten Google Drive og Gmail var blant tjenestene som ble rammet.

Selv om hendelsen bare varte i fem minutter er den alvorlig, fordi den viser hvor stor makt Google har over verdens nettrafikk og hvor følsom verdensveven er for tjenestebrudd.

Har ikke kommentert
Google selv har ikke kommentert hendelsen, utover å anerkjenne det som skjedde, skriver Sky News.

- Det er antakelig et fysisk infrastrukturproblem, gitt omfanget av tjenestebruddet, men det er vanskelig å si sikkert på nåværende tidspunkt, sier Phil Dearson i digitalreklamebyrået Tribal Worldwide til Sky News.

Les også:
Bieber-tiltalt gründer siktet av Økokrim
- Formuesskatten har drevet meg til randen av emigrering
Slik vil han bruke 57 milliarder
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.