Google har lenge vært anklaget for å ha misbrukt sine kunders personlige informasjon, ved å lese brukernes eposter for å kunne sende mer personaliserte annonser til sine brukere, skriver Reuters .

«Vi er skuffet over denne avgjørelsen og ser nå an våre alternativer», skriver talsmann Matt Kallman i Google i en epost til nyhetsbyrået.

Ni brukere
Søksmålet er lagt frem av ni anklagere, som alle er Google-brukere og mener de har opplevd at IT-giganten har misbrukt deres personlige eposter.

«Selskapet har brutt flere lover, og misbrukt sin posisjon på en skremmende måte ved å lese private eposter for å selv kunne profittere», heter det i søksmålet.

Google ba retten om å avvise søksmålet, fordi de mente at brukerne hadde godkjent Googles handlinger da de skrev under på selskapets brukerbetingelser.

Uenig
Dette var imidlertid retten i California uenige i, og dermed må Google belage seg på rettssak.

«Ingenting i brukerbetingelsene tilsier at Google skal kunne overvåke eposter mellom brukere, og at Google hevder dette kan tolkes som et bevis på intensjoner om misbruk», heter det i rettens kjennelse, skriver Reuters.

Saken er ventet å komme opp i løpet av neste år.

Les også:
- Ikke rart Iphone ble hacket
Google-ansatte spiste for mye godteri
Google ikke lenger størst i USA (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.