Google gir nå utviklere av Web-applikasjoner tilgang til sin egen infrastruktur. Dette skal gjøre det mulig for oppstartsselskaper å komme raskt på banen med robuste nettbaserte løsninger, uten å måtte gjøre store investeringer i it-infrastruktur, lagringsløsninger, osv.

Google App Engine, som ble lansert denne uken, er en løsning som lar utviklere lage applikasjoner som bygger på toppen av de samme systemene som driver Googles egne løsninger. Tjenesten vil være gratis for et begrenset antall utviklere i en testperiode, men i fremtiden vil alle utviklere som ønsker det kunne kjøpe de ressursene de trenger fra Google.

Microsoft neste?
Amazon.com har allerede hatt suksess med en lignende løsning, Amazon Web Services. Det finnes i dag et stort antall tjenester på nettet som bruker Amazons løsning. Kundene garanteres en robust og skalerbar løsning med høy oppetid, og betaler kun for det de bruker.

Nå som Google kommer etter, er det enkelte i bransjen som spekulerer i at Microsoft vil være den neste store aktøren som kommer på banen med denne typen "platform-as-a-service"-tjenester.

Les også: Google forenkler webdesign (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.