– Mobile first, sa Googles administrerende direktør Eric Schmidt under sin presentasjon ved Mobile World Congress i Barcelona denne uken.

Faktisk sa han det ved enhver anledning han hadde.

Ifølge Schmidt er nemlig mobil det segmentet som blir viktigst for internettselskapet i fremtiden. Han understreket dette ved å fortelle at alle de beste programmererne i Google har blitt satt til å jobbe med mobiltjenester.

I tillegg har Google i det siste gjort oppkjøp for å styrke kompetansen innen annonseformidling på mobile plattformer. Google er i dag den største aktøren i verden innen annonseformidling på internett.

Nå skjer det
Schmidt pekte på tre faktorer som nå ligger til rette for en rivende mobilutvikling.

* Den ene er at maskinvaren i mobile enheter har blitt kraftig nok til å utføre oppgave vi tidligere kun har kunnet gjøre på en pc.

* Den andre faktoren er at antallet koblinger mellom ulike tjenester har vokst. I dag er det blitt vanlig at ulike sosiale nettverk og nettbaserte tjenester kan utveksle informasjon om brukeren ønsker det.

* Den tredje faktoren er fremveksten av tjenester i nettskyen. Dette henspeiler på at stadig flere av tjenestene vi bruker er nettbaserte og lagrer innholdet på nett i stede for på en pc eller mobiltelefon. Gode eksempler de fleste kjenner til er fotoalbum på nett og nettbasert e-post som Hotmail og Gmail.

– Mobiltelefonen er stedet hvor disse trendene samles og om man vil holde seg på topp må man mestre alle tre, sier Schmidt.

I mange regioner, spesielt i vekstmarkeder, opplever Google nå at flere mennesker bruker søketjenesten deres fra mobil enn fra pc.

Androidenes marsj
Ifølge Google selges det nå 60.000 mobiltelefoner med deres Android operativsystem hver dag. Dette er en dobling fra kvartalet før.

På kongressen i Barcelona har så å si alle spennende produktnyheter vært basert på Android, så det er gode muligheter for økt vekst.

Google annonserte også at Android-plattformen nå har full støtte for Flash 10.1. Dette gjør det mulig å få tilgang til den samme kvaliteten på film og en del spill som på en pc. Tidligere har mobiltelefoner kun støttet Flash Lite, som er en forenklet versjon av teknologien.

Erkerivalen Apple og deres iPhone og iPad støtter ikke Flash i det hele tatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.