Den eksplosive populariteten til mobilbaserte spill har åpnet for et nytt segment innen spillkonsoller. Tidligere denne uken startet salget av minikonsollen Ouya i USA, en fysisk liten spillkonsoll som lar deg spille tv-spill med en vanlig spillkontroller. Spillene er ikke de grafisk mest imponerende, men spillbarheten er i fokus.

Grafikkkortprodusenten Nvidia skulle også ha lansert en håndholdt spillkonsoll basert på Android denne uken, men lanseringen har blitt utsatt på ubestemt tid.

I mellomtiden skriver Wall Street Journal at Google også har en egen spillkonsoll under utvikling. Få detaljer er kjent ennå, men spillkonsollen skal gå inn i Googles portefølje av Nexus-produkter. Hittil har det bare kommet smarttelefoner og nettbrett i Nexus-serien, men Wall Street Journals kilder sier at et mediasenter, en armbåndsmobil og en spillkonsoll er på veg.

 

Spesialspill
Android finnes nå på 75 prosent av alle smarttelefoner som selges i verden. Spill som utvikles til plattformer blir ofte mer populære blant brukerne og mer lønnsomme for utviklerne enn tradisjonelle pc- og konsollspill. Ved å skape nye formfaktorer, som Android-baserte spillkonsoller, kan man utvikle potensialet i mobilspill til opplevelser som nærmer seg tradisjonelle spillkonsoller ved hjelp av spillkontrollere og tv-skjermer.

Tidligere nevnte Ouya er Androidbasert, men er ikke laget for at man skal spille de vanlige spillene i Androids nettbutikk. Ouya har en egen nedlastingsbutikk og et foreløpig utvalg på rundt 130 spill som er tilpasset håndkontroller og tv-skjerm. Ouya koster bare 99 dollar i innkjøp, en sjettedel av hva en Xbox eller Playstation vil koste når neste generasjon lanseres før jul.

 

Nvidias håndholdte spillkonsoll Shield er også Android-basert, men denne enheten kan i tillegg strømme dine pc-spill fra pc-en din over til Shield ved hjelp av trådløst nettverk.

Andre rykter vil ha det til at også Apple har planer for en spillkonsoll som en del av neste generasjon Apple TV.

Les også:
Her er Xbox One
Bitteliten spillkonsoll for store skjermer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.