Den britiske storavisen Financial Times avslører at Google i flere måneder har forhandlet med de store Hollywood-studioene for å kunne tilby streaming av filmer rett til folks datamaskiner.

Google, som eier streaming-favoritten YouTube, ønsker å kombinere videotjenesten med nettsøk for å formidle filmer mot betaling til forbrukerne. På sikt er planen å tilby storfilmer til forbrukere over hele verden, men tjenesten vil høyst sannsynlig lanseres i USA først, for så å tilbys i land etter land, skriver FT.com.

Kappløpet er i gang
I forrige uke ble det kjent at Apple også jobber med å kunne leie ut filmer og tv-serier til sine brukere, og det er ventet at selskapet lanserer en endret Apple Tv-løsning denne uken. Det betyr at kampen om å tilby film- og tv-underholdning gjennom pcen så absolutt er i gang.

- Google og YouTube er et globalt fenomen som mange ser på - mer enn noe kabel-tv eller satellittjeneste, sier en leder med kjennskap til planene.

- De har snakket om hvor mange mennesker de kan styre inn... og det er et stort antall, fortsetter kilden.

Planen er at filmene skal være tilgjengelig for streaming samtidig som de utgis på dvd og at de kan kjøpes i Apples iTunes og hos Amazon.

Trenger inntekter
Forhandlingene mellom Google og de store Hollywood-studioene skal ha pågått i månedsvis, men den siste tiden skal de ha tatt seg opp. Hollywoods argument for å hive seg på streamingbølgen er at salget av dvder faller dramatisk. Forbrukerne ønsker å streame filmene snarere enn å laste dem ned. Det spekuleres i at tilgang på en nyere film vil koste rundt fem dollar, eller drøye 30 kroner i Googles konsept.

Men Google og Apple er ikke de eneste selskapene som jakter på en bit av Hollywood-kaken. Abonnementstjenesten Netflix har i en periode signert avtaler for streamingrettigheter. Mens Hulu, en online-nettjeneste eiet av gigantene Walt Disney, News Corp og NBC Universal er i markedet for å hente inn to milliarder dollar i forbindelse med børsnotering.

Les også: Nye Apple-spekulasjoner
Vil leie ut tv-serier (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.