Googles konsernsjef Eric Schmidt forlater sitt verv i Apples styre. Dette opplyser Apple i en pressemelding i dag. Schmidt har sittet i Apples styre siden august 2006.

– Dessverre er det slik at Google trer inn i flere og flere av Apples kjernevirksomheter, gjennom Android og Chrome OS. Det fører til at Erics effektivitet som styremedlem svekkes ettersom han stadig oftere må trekke seg fra møter på grun av interessekonflikter. Derfor har vi blitt enige om at tiden er inne for Eric til å trekke seg fra sin posisjon i Apples styre, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

Krysser grenser
Google har bygget seg opp gjennom formdling av annonser på nettet. Men den siste tiden har Google i stor grad utvidet sin virksomhet til også å omfatte operativsystemer. Google er hovedsponsor bak Android, et operativsystem for mobiltelefoner, og de har nylig annonsert at de vil lage et nettsentrisk operativsystem for mini-pc-er kalt Chrome OS.

Disse forretningsområdene går i direkte konkurranse med Apples Mac OS for iPhone og pc-er.

Krav om at Eric Schmidt måtte forlate sin post i Apples styre dukket opp raskt etter at Google annonserte sitt Chrome OS i mai. Det har også vært kritisert at Schmidt har for nære relasjoner til myndighetene gjennom sitt arbeide for Barack Obamas teknologikomite.

Les mer her: Apple og Google i antitrust-klemme (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.