Teknologigiganten Google overgikk analytikernes resultatforventninger for fjorårets siste kvartal.

Google presenterte kvartalsrapporten tirsdag kveld. I motsetning til forrige kvartalsrapportering i oktober ifjor, da resultatrapporten ble sluppet noen timer for tidlig, klarte selskapet denne gangen å vente til etter Nasdaq-børsens stengetid.

Nådde 50 mrd dollar
Resultatet utenom engangsposter endte på 10,65 dollar per aksje. I tilsvarende periode ifjor var resultatet på 9,50 dollar per aksje. På forhånd var det ventet et resultat på 10,47 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters.

- Vi avsluttet 2012 med et sterkt kvartal, sier Google-sjef Larry Page i en pressemelding fra selskapet tirsdag.

- Og for første gang nådde vi ifjor 50 milliarder dollar i inntekter - ikke så dårlig på bare ett og et halvt tiår, sier Page.

I markedet var den umiddelbare reaksjonen til kvartalstallene positiv. Aksjen steg rundt 3,5 prosent i etterhandelen på Nasdaq-børsen i 22.20 tiden tirsdag kveld.

Usikkerhet
På forhånd var det imidlertid en viss usikkerhet om selskapet ville klare å nå opp til forventningene. I forrige uke sendte selskapet ut en melding om at mange analytikere ikke hadde tatt høyde for det pågående salget av Motorola Home Business. Enheten, som selger set top-bokser for tv, er i ferd med å bli solgt til teknologiselskapet Arris for 2,35 milliarder dollar. Enhetens resultattall for fjerde kvartal ble derfor rapportert som ikke videreført virksomhet i regnskapet.

Tirsdagens rapport viser også at internett-giganten ikke nådde helt opp til inntektsforventningene i kvartalet. Fjorårets siste kvartal endte med inntekter på 12,16 milliarder dollar, mens det ifølge Thomson Reuters var ventet inntekter på 12,34 milliarder dollar. I tilsvarende kvartal ifjor var inntektene på 8,3 milliarder dollar.

Taper på Motorola
Antallet betalte annonse-klikk på Google og andre Google-eide nettsider økte med 24 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor. Samtidig falt kostnad per klikk, som viser hvor mye annonsørene betaler per klikk, med seks prosent. Dette er femte kvartal på rad med nedgang i annonseinntektene per klikk for Google.

Mobilvirksomheten Motorola Mobile, som Google kjøpte i mai ifjor, fikk et underskudd på 353 millioner dollar i kvartalet. Toppsjef Larry Page ser imidlertid positivt på utsiktene for mobilvirksomheten.

- I dagens flerskjermsverden er vi stilt overfor enorme muligheter som et teknologiselskap som retter oppmerksomheten mot brukeropplevelsen, sier Page.

LES OGSÅ:

Google stupte på Wall Street etter publiseringsglipp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.