Søkefirmaet går stadig nye veier:

Med en hemmeligholdt algoritme vil Google nå regne seg frem til hvilke ansatte som høyst sannsynligvis overveier å forlate virksomheten. På den måten vil selskapet forebygge og unngå at de mister de mest verdifulle av sine 20.000 ansatte, skriver business.dk.

Uten å avsløre utregningen opplyser Google at algoritmen blant annet henter inn informasjon fra medarbeidersamtaler og data om lønn og lønnsøkninger.

Selv om algoritmen fortsatt er i testfasen, skal den ha funnet frem til medarbeidere som føler at de ikke får utnyttet potensialet sitt godt nok. Det er en av de vanligste årsakene til at folk bytter jobb.

Den matematiske utregningen er bare én del av Googles plan om å holde på sine ansatte. Som oppfølging til utregningen står Google klar med utdanningstilbud og bedre evaluering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.